„УПОРИШТЕ ВЕРЕ, НАДЕ И ЉУБАВИ“
„УПОРИШТЕ ВЕРЕ, НАДЕ И ЉУБАВИ“

Мултимедијално удружење уметника „Цар Константин“ из Ниша и Удружење уметника Дунав Арс из Београда, организују прикупљање средстава за изградњу цркве Св. Јована Крститеља у селу Макрешане.

Донирањем наших уметничких дела и до сада смо заједно учествовали у више хуманитарних акција и уз сликаре из Првог београдског певачког друштва и Удружења уметника „Пиргос арт“ из Пирота својевремено смо прикупили средства за обнову манастира Пресвете Богородице, Височка Ржана, на Старој Планини, поносни на све што је сакупљеним средствима у обнови ове светиње учињено.

Сликари даровањем својих уметничких дела обезбеђују средства за спровођење хуманитарних акција. И овог пута, на исти начин, учествујемо у изградњи цркве на темељима старог црквишта, у манастиру Св. Јована Крститеља у селу Макрешане, у чувеним Мојсињским горама, као и уз велику помоћ многобројних донатора појединаца. Саборништво и заједништво у оваквима приликама је непроцењиво.

Дела која представљамо, стварали су уметници аматери током свог дугогодишњег рада и за свој рад су вишеструко награђивани највишим признањима која се додељују у Републици Србији.

Позивамо и друге сликаре који желе да учествују са својим уметничким делима да нам се придруже на овом хуманом задатку и доставе своје радове.
Контакт телефон 060 041 52 65 Оливера Прокић.

Куповином уметничких дела узидаћете своју хуманост у цркву Св. Јована Крститеља, јер „само дела љубави остају“…